Cum se prepară pilaful cu carne de vită și fructe uscate la cuptor! O rețetă orientală delicioasă

Cum se prepară pilaful cu carne de vită și fructe uscate la cuptor! Este o rețetă orientală care are un mod de pregătire rapid și puteți jongla cu ingredientele cum doriți, puteți adăuga sau scoate fructele uscate, puteți pune nuci, în loc de carne de vită puteți folosi carne de pui sau porc, alegerea vă aparține.

Ingrediente necesare pentru pilaf cu carne de vită și fructe uscate:

1 kg. – gulaș de vită (tăiat cubulețe)

1,400 ml. – apă fierbite

500 gr. – orez lunguieț

0,5 kg. – ceapă (tăiată cubulețe mici)

0.5 kg. – morcov (tăiat cubulețe mici)

50 gr. – rachițele uscate

60 gr. – caise uscate (tăiate cubulețe)

2 roșii (decojite de coajă și tăiate cubulețe)

4-5 căței de usturoi

3 frunze de dafin

3 lingurițe – condimente naturale pentru pilaf

3-4 linguri – ulei de floarea soarelui sau de măsline

Sare și piper negru

Mod de preparare pilaf cu carne de vită și fructe uscate:

1. Mai întâi de toate încinge bine un ceaun, toarnă în el ulei și adaugă carnea de vită tăiată cubulețe mici. Amestecă puțin și condimentează cu sare și piper negru. Gătește carnea la foc mare circa 15-20 de minute sau până se va evapora sucul lăsat de la ea.

2 .Apoi scoate carnea pe o farfurie și în același ceaun adaugă ceapa tăiată cubulețe, călește-o 2 minute după care pune deasupra morcovul la fel tăiat cubulețe mici. Condimentează legumele cu sare și piper negru și prăjește-le circa 10 minute sau până se înmoaie puțin.

3. Ia un vas pentru cuptor și pune în el morcovul și ceapa pregătite mai devreme, adaugă carnea, orezul spălat bine și scurs de apă, roșiile decojite și tăiate cubulețe, caisele uscate, rachițelele sau orice tip de fructe uscate dorești. Zdrobește câțiva căței de usturoi, adaugă frunze de dafin, condimente naturale pentru pilaf, sare și piper după gust. 4. La sfârșit toarnă apă fierbinte și acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu. Pune vasul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru o oră. Apoi stinge cuptorul și mai lasă-l să stea circa o oră. Poftă bună!

Sursa rețetă și foto: valeriesfood.md