Cum se prepară pizza casei. O rețetă delicioasă la îndemâna oricui indiferent de anotimp sau de zilele săptămânii.
Ingrediente necesare pentru pizza casei:
700 g faina
550 ml apa calda
30 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahar
2 lingurițe sare
1 linguriță oregano
Șuncă de praga vreo 300 g
Bacon 100g
Șuncă de casa 200 g
1 ceapa rondele
1 ardei rosu câmpia tonele
1 cutie ciuperci felii
1 cutie porumb
Piper, oregano
Ketchup
Ulei 50 ml
150 g ementaller ras
400 g mozarella
50 g branza cu mucegai
350 g cârnați
câteva măsline rondele
Mod de preparare pizza casei:
Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem uleiul si mai framantam vreo 5 min. Lăsăm la crescut cat timp pregătim “umplutura”.
Întindem foaia in tava cu mâinile unde, ungem cu ketchup apoi punem rondele de ceapa, mozarella rasa, sunca, rondele de cârnați, ciuperci, porumb, măsline presaram iar branzaturi, piper si oregano după gust si preferinte, la final trasat niste linii cu ketchup si dam la cuptor pana se românește frumos. Servim fierbinte sau rece.
Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro