Cum se prepară pizza casei. O rețetă delicioasă la îndemâna oricui

Cum se prepară pizza casei. O rețetă delicioasă la îndemâna oricui indiferent de anotimp sau de zilele săptămânii.

Ingrediente necesare pentru pizza casei:

700 g faina

550 ml apa calda

30 g drojdie proaspătă

1 linguriță zahar

2 lingurițe sare

1 linguriță oregano

Șuncă de praga vreo 300 g

Bacon 100g

Șuncă de casa 200 g

1 ceapa rondele

1 ardei rosu câmpia tonele

1 cutie ciuperci felii

1 cutie porumb

Piper, oregano

Ketchup

Ulei 50 ml

150 g ementaller ras

400 g mozarella

50 g branza cu mucegai

350 g cârnați

câteva măsline rondele

Mod de preparare pizza casei:

Drojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem uleiul si mai framantam vreo 5 min. Lăsăm la crescut cat timp pregătim “umplutura”.

Întindem foaia in tava cu mâinile unde, ungem cu ketchup apoi punem rondele de ceapa, mozarella rasa, sunca, rondele de cârnați, ciuperci, porumb, măsline presaram iar branzaturi, piper si oregano după gust si preferinte, la final trasat niste linii cu ketchup si dam la cuptor pana se românește frumos. Servim fierbinte sau rece.

Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro