Cum se prepară plăcinta cu ciuperci. O rețetă sățioasă și sănătoasă

Cum se prepară plăcinta cu ciuperci. Cu această rețetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat ușor, sățios și prietenos cu silueta.

Ingrediente necesare pentru plăcinta cu ciuperci:

Pentru aluat

200 g făină

2 linguri ulei

75 ml apă

½ linguriță sare

1 lingură oțet

Pentru umplutură

1 ceapă mică

2 linguri ulei

500 g ciuperci

1 praf de sare

piper

3 ouă

250 g brânză rasă, ușor sărată

pătrunjel tocat

Mod de preparare plăcinta cu ciuperci:

Combini apa cu sarea, cu uleiul și cu oțetul. Pui făina într- un castron, adaugi în mijloc restul ingredientelor și frămânți până când obții un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl lași să se odihnească cât prepari umplutura.

Feliezi ciupercile bine spălate. Toci ceapa și o așezi în tigaia cu uleiul încins. Când devine sticloasă, adaugi ciupercile, condimentezi cu sare și piper, după gust și ții până scade apa lăsată, amestecând constant. Dai deoparte și lași la răcorit. Bați ouăle și le amesteci cu brânza rasă, cu pătrunjel tocat, după gust și omogenizezi. Întinzi aluatul și-l așezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni ciupercile, apoi compoziția cu ouă, o nivelezi și îndoi aluatul pe marginea plăcintei. O dai la cuptor până când se rumenește frumos.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro