Cum se prepară plăcinta cu ciuperci. Ca antreu pentru ocazii festive, sau pentru micul dejun ori pachet, plăcinta cu ciuperci este perfectă în zilele de post.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu ciuperci:
1 pachet aluat foitaj
800 g ciuperci
2 legături ceapă verde
ulei
sare
piper
Pentru uns
100 g margarină
Mod de preparare plăcintă cu ciuperci:
Speli şi tai mărunt ceapa, apoi o pui la călit, împreună cu ciupercile spălate şi tăiate. Când s-au înmuiat şi a scăzut apa lăsată le dai de pe foc să se răcească. Presari un praf de sare şi unul de piper. Întinzi o foaie de aluat într-o tavă tapetată, răstorni umplutura, nivelezi şi aşezi cealaltă foaie de foitaj. Ungi plăcinta cu margarina topită, apoi o dai la cuptor până se rumeneşte.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro