Cum se prepară plăcinta cu dovleac. Un desert delicios

Cum se prepară plăcinta cu dovleac. Un desert delicios.

Ingrediente necesare pentru plăcinta cu dovleac:

Pentru aluat

4 ouă

18 linguri zahăr

18 linguri ulei

18 linguri lapte

24 linguri făină

2 lingurițe praf de copt

Pentru umplutură

1,5 kg dovleac ras

5-6 linguri zahăr

scorțișoară pulbere, după gust

Mod de preparare plăcinta cu dovleac:

Călești dovleacul cu zahărul până scade zeama lăsată, apoi presari scorțișoară și dai de pe foc. Pentru prima foaie de aluat, mixezi 2 ouă cu 9 linguri de zahăr și cu 9 linguri de ulei. Mixezi după fiecare. Adaugi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de făină amestecată, în prealabil, cu o linguriță de praf de copt. Răstorni aluatul în tava tapetată și îl dai la cuptor 10-15 minute.

Între timp, pregătești foaia a doua cu ingredientele rămase. Scoți tava, răstorni dovleacul călit, apoi foaia a doua de plăcintă. Dai din nou tava la cuptor încă 40-45 de minute.

Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro