Cum se prepară pui la tigaie cu dovlecei. O rețetă delicioasă importată din Italia.
Ingrediente pentru pui la tigaie cu dovlecei:
2 linguri ulei
500 g piepți de pui dezosați și fără piele
sare
piper negru măcinat
1/2 ceapă, tăiată fin
2 ardei grași, tăiați subțire
2 dovlecei medii, tăiați în jumătăți de rondele
2 căței de usturoi, tocați
1/2 lingură oregano uscat
1 cană supă de pui
1 x 400 g conservă de roșii în bulion
50 g busuioc verde, mărunțit
Mod de preparare pui la tigaie cu dovlecei:
Asezonezi piepții de pui pe ambele părți cu sare și piper și îi prăjești într=o tigaie cu ulei încins până devin aurii, circa 6 minute pe fiecare parte. Îi transferi pe un platou. Pui în tigaie ceapa și ardeii grași și sotezi până se înmoaie, 5 minute. Adaugi dovleceii și usturoiul și-i călești 3 minute. Presari oregano uscat și amesteci. Torni supa de pui și roșiile din conservă, zdrobite. Amesteci și lași până dă în clocot, reduci flacăra și mai ții 10 minute. Pui carnea de pui înapoi în tigaie și cu lingura o acoperi cu sos. La final, ornezi cu busuioc.
Sursa rețetă și foto:delish.com