Cum se prepară puiul chinezesc cu tăiței de orez. Mâncarea chinezească face parte din mâncărurile foarte gustoase și foarte sănătoase. Când vrei ceva special pentru tine și familia ta, nu ezita să încerci această rețetă impresionantă de pui chinezesc cu tăiței de orez.
Ingrediente necesare pentru pui chinezesc cu tăiței de orez:
– 400 de grame de tăiței de orez
– 500 de grame de piept de pui
– 100 de grame de muguri de bambus
– 100 de grame de ciuperci shiitake
– 2 ardei capia
– 2 bucăți de ceapă verde
– 3 căței de usturoi
– 1 cm de rădăcină de ghimbir
– 2 linguri de sos dulce-acrișor
– 3 linguri de ulei de arahide
– 2 linguri de sos de soia
– 1 lingură de sos picant
– un praf de condimente chinezești
– un praf de piper
Mod de preparare pui chinezesc cu tăiței de orez:
Mai întâi, se pregătește puiul. Se spală dacă este cazul, se taie bucăți și se amestecă cu o lingură de sos de soia, după care se lasă 30 de minute la frigider. Ciupercile se țin în apă opărită.
Se taie mărunt usturoiul și ghimbirul curățat și se pun la călit în uleiul de arahide, dar doar puțin cât să elibereze aromele plăcute. Acum, se adaugă și puiul din frigider și se lasă puțin, cât să se rumenească frumos. Se adaugă și ciupercile, mugurii de bambus și ardeiul capia tăiat felii. Nu se țin foarte mult pe foc, acestea trebuie să rămână ușor crocante, dacă stau prea mult pe foc, se vor înmuia.
Se pun sosul dulce-acrișor, sosul picant, 1 lingură de sos de soia, condimentele chinezești și piper. Se mai lasă pe foc cât să se întrepătrundă toate aromele. Apoi, se pregătesc tăițeii, care se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scot, se strecoară, se trec printr-un jet rapid de apă rece și se amestecă încet cu puiul și legumele. Când s-au amestecat bine, se pune totul pe un platou și se presară cu ceapa verde tăiată mărunt.
O mâncare ușor de obținut, super delicioasă și foarte specială, pe care o să vrei să prepari tot mai des.
Sursă rețetă și foto: clickpoftabuna.ro