Cum se prepară puiul cu bacon și fasole verde. Este primăvară și este timpul să pregătești o friptură delicioasă și apetisantă! O variantă ideală este rețeta de pui cu bacon și fasole verde.
Ingrediente pentru pui cu bacon și fasole verde:
900 g piept de pui
450 g fasole verde
3 fâșii bacon, tăiate bucățele
2 căței de usturoi, zdrobiți
zeama de la ½ lămâie
60 ml ulei
1 linguriță oregano
60 ml supă de pui
sare
piper
Mod de preparare – Pui cu bacon și fasole verde:
Într-o tigaie, călești fasolea verde tăiată la capete și spălată în puțin ulei 3-5 minute. Adaugi 2 linguri de apă dacă nu vrei să iasă prea crocantă.
Într-un bol, amesteci zeama de lămâie, oregano, supa de pui, usturoiul, sare și piper, după gust. Condimentezi pieptul de pui porționat cu sare și piper, după gust. Îl rumenești într-o tigaie 6-8 minute pe ambele părți. Transferi pe o farfurie, apoi rumenești baconul până devine crocant.
Amesteci puiul cu baconul și fasolea verde. Torni sosul și mai ții tigaia pe foc 2-3 minute. Se servește imediat.
Sursa rețetă și foto: eatwell101.com