Cum se prepară puiul cu roşii şi bacon la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver

Cum se prepară puiul cu roşii şi bacon la cuptor. Pui toate ingredientele – ciocănelele de pui şi legumele – într-o tavă, apoi o dai la cuptor. Chiar renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă, aşa că merită să o încerci!

Ingrediente necesare pentru puiul cu roşii şi bacon la cuptor:

1 legătură de busuioc proaspăt

1 căpăţână de usturoi

1 mână de măsline negre

1 ciabatta mică

8 pulpe superioare de pui sau ciocănele

2 mâini de roşii cherry

ulei de măsline

1 ardei roşu uscat

8 felii subţiri de bacon afumat

sare

piper

Mod de preparare pui cu roşii şi bacon la cuptor:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă adâncă de copt, suficient de încăpătoare ca să aşezi toate bucăţile de pui într-un singur strat. Alegi frunzele de busuioc, desfaci căţeii de usturoi, scoţi sâmburii măslinelor.

Rupi pâinea (ciabatta) în bucăţi de mărime potrivită şi le aşezi în tavă, altături de pulpele de pui, roşii, frunzele de busuioc, căţeii de usturoi necurăţaţi şi măsline. Torni o cantitate generoasă de ulei, condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust, şi pui ardeiul iute.

Amesteci bine ca să se combine ingredientele, apoi reaşezi bucăţile de pui deasupra. Dai tava la cuptor şi întorci carnea după 30 de minute. După alte 30 de minute, aranjezi baconul deasupra bucăţilor de pui, astfel încât să le învelească, apoi dai tava la cuptor încă 15 minute, până când carnea este făcută şi cade cu uşurinţă de pe os. Poţi servi preparatul alături de o salată verde.

Sursa rețetă și foto: jamieoliver.com