Cum se prepară puiul cu tarhon în stil franţuzesc! O rețetă delicioasă destinată gurmanzilor

Cum se prepară puiul cu tarhon în stil franţuzesc! O rețetă delicioasă destinată gurmanzilor și nu numai.

Ingrediente necesare pentru pui cu tarhon:

1 lingură unt

3 cepe roşii, tăiate mărunt

1 pui, împărţit în 8 bucăţi

160 ml vin alb

160 ml supă de pui

160 ml smântână (18% grăsime)

½ cană frunze de tarhon proaspăt

1 lingură suc proaspăt de lămâie

sare şi piper

Mod de preparare pui cu tarhon:

Topeşti o linguriţă şi jumătate de unt într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa şi laşi să se rumenească pentru 3-4 minute, amestecând din când în când. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Folosind o lingură cu fante, transferi ceapa în vasul pregătit pentru a fi introdus la cuptor. Reduci flacăra aragazului şi pui restul de unt în tigaie, la topit.

Folosind hârtie absorbantă, ştergi temeinic puiul. Asezonezi cu sare şi piper. Aranjezi puiul în tigaie, cu pieliţa în jos şi laşi la foc mediu, până se rumeneşte, pentru 5-8 minute. Întorci carnea şi o laşi pe foc pentru încă 2 minute, până capătă o culoare aurie. Aşezi puiul în tavă, cu pieliţa în sus. Încălzeşti cuptorul.

Torni vinul alb şi supa de pui în tigaie, amestecându-le energic pentru a încorpora în sosul lor fragmentele solide din tigaie. Transferi totul în tavă şi adaugi smântâna, un sfert de cană de frunze de tarhon şi sucul de lămâie.

Introduci tava la cuptor şi o laşi pentru 40 de minute. În partea mai groasă a pulpei faci o incizie. Dacă zeama care curge este incoloră, atunci puiul este copt.

Scoţi din cuptor, aşezi pe un platou şi decorezi cu restul de frunze de tarhon. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro