Cum se prepară puiul dulce acrișor. Faimoasa rețetă a lui Jamie Oliver

Cum se prepară puiul dulce acrișor. Această rețetă este despre control. Trebuie să lași puiul să se lipească de tigaie ca să obțină o aromă de grătar, apoi să oprești procesul prin adăugarea de lichid și să lași să fiarbă la foc mic, până totul devine fraged și delicios.

Ingrediente necesare pentru puiul dulce acrișor:

4 pulpe de pui cu piele și os

2 lingurițe de condimente în stil chinezesc

ulei de măsline

o jumătate de linguriță de ghimbir mărunțit

4 căței de usturoi

1 ceapă verde

2 lingurițe de miere

6 prune coapte

8 linguri de oțet de mere

2 linguri de sos de soia ușor sărate

ulei de susan

300 g de tăiței din ou

1 lime

1 chilli

pătrunjel

Mod de preparare puiul dulce acrișor:

Pune puiul și condimentele într-un bol, adaugă puțin ulei de măsline și amestecă totul împreună. Pune o tigaie la foc mediu și adaugă puțin ulei în ea. După ce s-a încins, adaugă puiul cu pielea în jos și gătește-l pentru 5 minute, apoi aruncă ardeiul iute.

Curăță ghimbirul, toacă-l și procedează la fel cu ceapa verde și usturoiul. Adaugă totul în cratiță, apoi adaugă mierea și gătește totul până ce puiul devine auriu și lipicios.

Când totul arată bine, adaugă prunele, oțetul, soia și puțin ulei de susan. Pune capacul, redu focul și lasă totul să se gătească timp de 20, 30 de minute, sau până ce puiul devine fraged.

Îndepărtează capacul și  lasă lichidul să se evapore și ingredientele să devină lipicoase, apoi transferă puiul pe un tocător și mărunțește-l, aruncând oasele, apoi pune-l înapoi.

Pune tăițeii într-o craiță cu apă clocotită, iar când sunt gata, pune-i peste pui și legume. Poți aduga puțină apă de la tăiței în cratița în care ai gătit puiul, dacă ți se pare că nu e de ajuns sos. Pune în farfurie și stropește totul cu zeamă de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Sursa rețetă și foto: jamieoliver.com/recipes