Cum se prepară pulpele de pui cu cartofi în sos de muștar și vin! O rețetă apetisantă

Cum se prepară pulpele de pui cu cartofi în sos de muștar și vin. O rețetă apetisantă care este foarte ușor de preparat la cuptor.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu cartofi în sos de muștar și vin

1 lingură ulei

4 pulpe de pui

sare

piper

Pentru sos

1 lingură unt

3 căței de usturoi, pisați

2 linguri făină

250 ml vin

250 ml supă de pui

120 g smântână

3 linguri muștar

4-5 cartofi, feliați

2 crenguțe rozmarin

4 crenguțe cimbru

sare

piper

Mod de preparare: Pulpe de pui cu cartofi în sos de muștar și vin

Condimentezi pulpele de pui cu sare și piper, după gust. Într-o tigaie, le rumenești în uleiul încins 4-5 minute pe fiecare parte, apoi le transferi pe o farfurie.

Călești usturoiul în untul topit 1-2 minute, apoi amesteci cu făina încă 1 minut. Adaugi vinul și lași să scadă puțin. Combini cu supa de pui, smântâna și muștarul. Potrivești de gust cu sare și piper, apoi asezonezi cu crenguțele de cimbru. Amesteci 2-3 minute până când sosul începe să se îngroașe.

Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Așezi pulpele de pui și cartofii în tigaie, peste sosul obținut. Adaugi crenguțele de rozmarin. Acoperi cu folie și dai la cuptor aproxmativ 50 de minute. Îndepărtezi folia și mai ții încă 10 minute la cuptor. Se servește imediat.

Sursa reteta si foto: whatsinthepan.com