Cum se prepară pulpele de pui cu spanac în sos de vin. O idee excelentă pentru o masă copioasă

Cum se prepară pulpele de pui cu spanac în sos de vin. Această rețetă nu poate fi decât o idee excelentă pentru ora prânzului sau a cinei.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu spanac în sos de vin:

3 pulpe de pui superioare dezosate

200 g spanac

200 ml vin alb

4 căţei usturoi

2-3 fire cimbru

1 ardei iute roşu

2 linguriţe boia

2 linguri ulei

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare pulpe de pui cu spanac în sos de vin:

Tai fâşii pulpele de pui, le pui într-un vas, le presari cu sare, cu piper, cu cimbrul mărunţit şi cu boiaua. Le stropeşti cu o lingură de ulei şi amesteci. Încingi puţin ulei, pui usturoiul zdrobit şi-l sotezi. Amesteci, adaugi carnea şi o rumeneşti, apoi torni jumătate din cantitatea de vin.

Îl laşi la foc mic, având grijă să întorci bucăţile de carne din când în când. După ce s-a evaporat alcoolul adaugi spanacul, amesteci şi torni restul de vin. Ţii pe foc până când se evaporă vinul şi adaugi ardeiul iute tăiat fin, guşti şi dacă e cazul mai presari sare şi piper. Opreşti focul. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro