Cum se prepară Quiche Lorraine pe înțelesul tuturor. O rețetă delicioasă direct din Hexagon

Cum se prepară Quiche Lorraine. Un preparat destul de greu de făcut, însă această rețetă importată direct din Hexagon nu îți va da bătăi de cap.

Ingrediente necesare pentru Quiche Lorraine:

Făină

500 g de aluat sfărâmicios pentru plăcintă

90 g de brânză cedar

3 ouă

290 ml smântână lichidă

Nucșoară rasă

200 g bacon

Mod de preparare Quiche Lorraine:

Rulează aluatul din ambalaj și așează-l pe suprafața de lucru pe care ai pus făină. Lasă aluatul să se înmoaie la temperatura camerei ca să nu se rupă atunci când îl întânzi. Cu un sucitor, întinde aluatul astfel încât să devină gros de un centimentru. Apoi, pune-l în tava tapetată cu foaie de copt sau unt și făină și ajustează marginile pe lângă tavă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de frade sau pe treapta 6. Deasupra plăcintei, așează un disc din hârtie de copt și pune o mână de boabe de fasole sau orez, pentru ca aluatul să nu se umfle în tavă. Când s-a rumenit, scoate-l și lasă-l să se răcească.

Încinge o tigaie și prăjește baconul tăiat cubulețe până devine crocant și pune-l peste aluatul din tavă, urmat de brânză.  Amestecă ouăle, smânâna lichidă și nucșoara și umple tava cu acest amestec. Dă totul la cuptor pentru 30-35 de minute. Scoate totul din cuptor și așteaptă 10 minute înainte să tai tarta.

Sursă rețetă și foto: clickpoftabuna.ro