Cum se prepară roșiile umplute cu sufleu de brânză. O rețetă delicioasă de sezon

Cum se prepară roșiile umplute cu sufleu de brânză. O rețetă de vară, ușoară, pe care o faci extrem de repede. Dacă ai roșii în grădină, acest fel de mâncare va fi și mai bun.

Ingrediente necesare pentru roșii umplute cu sufleu de brânză:

Pentru sos:

1 lingură de unt

1 lingură de făină

1 cană de apă

sare, după gust

piper, după gust

Pentru roșiile umplute cu sufleu de brânză:

10 roșii

3 ouă

2-3 linguri de unt

3 linguri de făină

1 cană de lapte

3-4 linguri brânză rasă

sare

piper

Mod de preparare roșii umplute cu sufleu de brânză:

Pentru sos, pui ½ din unt în cratiță, la foc mic, amestecând. Adaugi o cană cu apă rece, treptat. Amesteci în continuare, pentru a nu se forma cocoloașe. Pui sare și piper, apoi adaugi restul de unt, amestecând până se omogenizează.

Pentru roșiile umplute, pregătești roșiile, tai căpăcelul la fiecare. Scoți tot interiorul și le lași să se scurgă. La sosul pregătit anterior, adaugi cele 4 gălbenușuri, brânza rasă. Apoi adaugi albușurile bătute spumă și piper, după gust. Umpli roșiile trei sferturi, pentru a lăsa loc să crească sufleul. Deasupra, adaugi puțin unt și brănză rasă. Acoperi cu capacul și bagi la cuptor, timp de 15 minute.

Sursă rețetă și foto: delicious.com