Cum se prepară rulada cu brânză și stafide. O rețetă delicioasă de la Rucăr

Cum se prepară rulada cu brânză și stafide. Rețeta aceasta este de la Rucăr, un sat din apropierea Schitului de la Dragoslavele, unde regele Mihai I, copil fiind, își petrecea uneori zilele de vară, alături de unul dintre regenți, patriarhul Miron Cristea.

Ingrediente necesare pentru rulada cu brânză și stafide:

800 g făină, 350 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 7 ouă, 300 g zahăr tos, două pliculețe cu zahpr vanilinat, 400 g brânză de vaci, o lămâie, 75 g stafide, 50 g miez de nucă, o jumătate de linguriță de sare, o sticluță de esență de lămâie, 30 g drojdie.

Mod de preparare rulada cu brânză și stafide:

Într-un vas se dizolvă drojdia, cu laptele dulce, 150 g zahăr tos, zahărul vanilinat și sarea. Se adaugă uleiul, două ouă și jumăate din esența de lămâie. Se toarnă pete făină și se amestecă puțin. Se frământă până rezultă un aluat pufos, se acoperă cu un pșervet și se lasă la dospit.

Brânza de vaci se amestecă bine cu trei ouă, coaja rasă de la lămâie, esența de lămâie rămasă și restul de zahăr tos. Se adaugă stafidele și nuca tocată. Se întinde o foaie din aluat, se unge cu crema de brânză, se rulează și se așază ăntr-o tavă rotundă, unsă cu unt.

Se dă față cu oul rămas, bătut bine. Se dă la cuptor, unde se ține 30-45 de minute, la foc potrivit.

Sursă: rețetă culeasă de Simona Lazăr din Rucăr, județul Argeș