Rulada cu ficăței și ciuperci este un veritabil răsfăț culinar indiferent de momentul zilei. Este o rețetă delicioasă care poate mulțumi orice gurmand. În plus modul de preparare este la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru rulada cu ficăței și ciuperci
800 g pulpă de porc
3 ficăței de curcan
400 g ciuperci ulei
2 cepe
miezul de la 2-3 felii de pâine
2 ardei graşi roşii
cimbru
4-5 căței usturoi
150 ml vin alb sau roşu
sare
piper
boabe de piper
Mod de preparare ruladă cu ficăţei şi ciuperci
Speli bine ficăţeii şi-i fierbi în apă cu câteva boabe de piper şi puțină sare. Speli pulpa de porc şi-o tai astfel încât să obții o felie plată, suficient de întinsă, pe care să o poți rula. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o dai la rece 30 de minute.
Separat, fierbi ciupercile. Când sunt gata, le laşi să se scurgă bine. Umplutura o pregăteşti din ceapă şi usturoi tocate şi călite în puțin ulei. Stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă vreo 5 minute. Când s-au mai răcit, amesteci ceapa cu ficatul tăiat cubulețe, ardeii graşi tocaţi, miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors bine, şi cu ciupercile mărunțite. Pui sare şi piper şi amesteci bine.
Întinzi această umplutură peste carne, o rulezi strâns şi o legi cu sfoară alimentară. Aşezi rulada într-un vas termorezistent uns cu ulei, torni vinul îndoit cu puțină apă, pui boabe de piper, presari cimbru şi dai la cuptor. Primele 30 de minute, laşi vasul acoperit cu staniol, apoi îl scoți şi ții rulada până când se înmoaie. Ai grijă să o stropeşti din când în când cu sosul din vas.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro