Cum se prepară rulada de spanac cu șuncă și cașcaval! Un aperitiv delicios

Cum se prepară rulada de spanac cu șuncă și cașcaval. Este o ruladă aperitiv care se prepară ușor și are un mare efect. Unde mai pui că este colorată și foarte ușor de servit? Prepar-o ca aperitiv pentru orice masa festivă și cu siguranță va fi apreciată de toată lumea.

Ingrediente necesare pentru rulada de spanac cu șuncă și cașcaval:

350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid și mărunțit fin

3 ouă

4 linguri de smântână

7 linguri de făină

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 lingură de zeamă de lămâie

sare, piper

150 de grame de brânza proaspată de vaci

150 de grame de cașcaval

150 de grame de unt la temperatura camerei

250 de grame de șuncă tăiată în felii foarte subțiri

Mod de preparare rulada de spanac cu șuncă și cașcaval:

Pune spanacul, ouăle și smântâna într-un bol și amestecă bine.Adaugă apoi făina, sarea și piperul și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Amestecă totul și toarnă compoziția într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Coace blatul timp de 15-20 de minute la 180 de grade. Blatul nu trebuie să se rumenească, ci doar să treacă testul scobitorii. Desprinde blatul de hârtie apoi rulează-l cu ajutorul foii de copt, lăsându-l la răcit în această poziție.

Restul ingredientelor se blendează până se formează o pasta fină, se unge blatul cu crema obținută apoi se adaugă șunca și se rulează la loc. Ține rulada 2-3 ore la frigider apoi tai-o felii și servește-o!

Sursa rețetă: clickpoftabuna.ro