Cum se prepară rulada din piept de curcan cu spanac. O rețetă potrivită pentru orice zi a săptămânii

Cum se prepară rulada din piept de curcan cu spanac! O rețetă potrivită pentru orice zi a săptămânii, dar și pentru ocaziile speciale. Încearc-o și tu!

Ingrediente pentru ruladă cu piept de curcan și spanac:

1 kg piept de curcan dezosat

500 g spanac

2 linguri ulei

4-5 căţei de usturoi

12 felii bacon

100 ml vin alb

100 ml apă

sare

piper

Pentru garnitură

4 cartofi

16 felii caşcaval

Mod de preparare ruladă cu piept de curcan și spanac:

Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte. Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon. Pui friptura în tavă, torni vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.

Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval. După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită. Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro