Cum se prepară ruloul de curcan în crustă de cartofi! O rețetă delicioasă numai bună pentru Florii

Cum se prepară un rulou de curcan în crustă de cartofi. O rețetă nemaipomenită care merge la fix pentru masa de prânz din duminica Floriilor.

Ingrediente pentru rulou de curcan în crustă de cartofi (6 porţii)

1 pulpă superioară de curcan

1 piept de pui

2 cepe

sare

piper

2-3 linguri ulei, pentru călit

4 căţei usturoi

100 ml vin roşu

1-2 linguri ulei, pentru uns

Pentru crustă

6-7 cartofi fierţi în coajă

100 g unt

3 ouă

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare – rulou de curcan în crustă de cartofi:

Dezosezi și cureți de pielițe pulpa de curcan, o speli și o usuci. Așezi peste ea folie alimentară și o bați cu grijă ca să nu-i strici fibra. Trebuie să obții o felie mai groasă. Presari puțină sare și piper și o lași la frigider. Pieptul de pui îl tai pe lung, îl usuci, îl dai cu sare și piper și îl ții deoparte. Tai ceapa solzișori, usturoiul feliuțe și le călești în ulei încins.

Între timp, prepari un piure din cartofii curățați, amestecați cu unt, pătrunjel tăiat fin, ouăle bătute și sare și piper, după gust. Scoți carnea din frigider. Întinzi pulpa de curcan, pui ceapa și usturoiul călite, nivelezi și așezi feliile de piept de pui. Rulezi strâns și prinzi cu scobitori sau legi cu ață alimentară.

Ungi o tavă cu ulei, aşezi ruloul de curcan, apoi torni vinul, acoperi cu folie, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea și dai la cuptorul încins aproximativ 60 de minute. Dai folia deoparte și o lași puțin să se răcorească. Îi scoți scobitorile sau ața și o îmbraci în crusta de piure, o bagi în cuptor și o ții până când se rumenește. Laşi ruloul de curcan în crustă să se răcorească și îl servești cu cartofi natur și cu salată verde.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro