Cum se prepară rulourile cu spanac și creveți

Cum se prepară rulourile cu spanac și creveți. Un preparat deosebit dacă vrei să îți impresionezi musafirii sau partenera.

Ingredientele necesare pentru rulourile cu spanac și creveți:

250 g foi de lasagna

400 g creveţi decorticaţi

400 g spanac congelat

400 g mozzarella pentru pizza

50 g capere150 g anşoa

150 g măsline fără sâmburi

200 g roşii cherry

 3 căţei de usturoi

 150 g parmezan ras

2 linguriţe busuioc uscat

 sare

 piper

 ulei

 500 ml sos de roşii

Mod de preparare rulourile cu spanac și creveți:

Pui pe foc o tigaie cu puţin ulei. Adaugi usturoiul pisat, amesteci şi pui spanacul. Ţii amestecul pe foc până scade zeama. Răstorni spanacul pe o farfurie, mai torni un strop de ulei şi căleşti creveţii 2-3 minute, la foc tare, apoi îi dai deoparte.

Separat, pui la călit, cu puţin ulei, peştele anşoa, caperele, măslinele şi roşiile cherry tăiate mărunt. Adaugi sosul de roşii şi busuiocul. Condimentezi cu puţin piper şi ții sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, apoi îl laşi la răcorit.

Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Când apa clocoteşte, adaugi foile de lasagna şi le fierbi 3 minute, le scoţi într-un castron cu apă rece, apoi le laşi la scurs pe prosoape de hârtie. Umpli foile de lasagna cu spanac, creveţi şi cu câte o bucăţică de mozzarella. Rulezi fiecare foaie şi o aranjezi pe o tavă unsă cu puţin ulei. Procedezi astfel până termini ingredientele. Peste rulouri torni sosul de roşii, presari parmezan şi le coci 20 de minute, la 200 °C.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro