Cum se prepară salata a la russe. O rețetă ideală pentru orice anotimp

Cum se prepară salata a la russe. O variantă mai light a salatei beouf, care nu conține carne, iar maioneza o poți folosi în varianta light. O poți prepara de sărbători sau la ocazii speciale, când nu vrei încă un preparat cu carne, dar totuși îți dorești pe masă bucate diverse.

Ingredientele necesare pentru salată a la russe:

6 ouă fierte

4 morcovi medii

2 rădăcini de pătrunjel

2 rădăcini de păstârnac

1 țelină mică

200 g castraveți murați

200 g mazăre fiartă

250 g cartofi fierți in coajă

Maioneză:

2 gălbenușuri proaspete

2 lingurițe cu varf de muștar

200 ml ulei

sare, piper, zeamă de lămâie

Mod de preparare salată a la russe:

Se fierb legumele împreună și ouăle separat. Se taie ouăle fierte în rondele. Cartofii se curăță de coajă și toate legumele se taie cubulețe mici. Maioneza se prepară astfel: gălbenușurile și muștarul se freacă împreună adăugând în fir subțire uleiul. Se pune zeama de lămâie, sare și piper și este gata.

Legumele tocate și ouăle se amestecă cu maioneza, se asezonează cu sare și piper și se decorează cu ceapă verde sau pătrunjel. Se dă la rece și se servește.

Sursa foto și rețetă: savoriurbane.ro