Cum se prepară salata caldă cu paste. O rețetă care conține numai bunătăți

Cum se prepară salata caldă cu paste. Pentru o salată care îți va ține de foame, prepară această rețetă care conține numai bunătăți. Ți-o recomandăm atât pentru cină, cât și pentru prânz.

Ingrediente necesare pentru salata caldă cu paste:

250 g paste tagliatelle

300 g bacon

2 căţei usturoi

150 g parmezan răzuit

2 gălbenuşuri

câteva fire de ruccola

piper, după gust

sare

Mod de preparare salata caldă cu paste:

Pui pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Când apa dă în clocot, adaugi pastele şi le laşi să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Tai baconul fâşii subţiri şi-l rumeneşti până îşi lasă grăsimea, adaugi usturoiul tocat fin, ţii câteva minute şi adaugi pastele scurse, amesteci să se combine aromele şi dai deoparte 1 minut, apoi pui gălbenuşurile bătute cu jumătate din cantitatea de parmezan. Aşezi din nou tigaia pe foc, încă 30-40 de secunde şi o dai deoparte. Serveşti pastele presărate cu puţin piper, cu restul de parmezan, stropite cu smântână şi decorate cu frunze de ruccola.

Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro