Cum se prepară salata italiană, cu ton şi orez brun. O rețetă delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară salata italiană, cu ton şi orez brun. Folosind două ingrediente de bază în arta culinară – carnea de ton şi orezul brun – plus o mulţime de legume, poţi crea această salată sănătoasă, plină se savoare, perfectă pentru masa de prânz.

Ingrediente pentru salată italiană, cu ton și orez brun:

2 conserve de ton în ulei

190 g orez brun fiert şi răcit

230 g amestec clasic de legume pentru salată, fierte şi răcite

1/4 cană măsline negre feliate

1/4 cană ardei gras roşu, tocat

sucul de la 1/2 lămâie

1/2 lingură ulei de măsline (poţi folosi din conserva de ton)

Mod de preparare salată italină, cu ton și orez brun:

Fierbi orezul brun şi îl laşi să se răcească bine. Scurgi conserva de ton şi pui uleiul deoparte. Într-un castron mare, combini orezul brun, tonul scurs de ulei, legumele, măslinele negre şi ardeiul gras roşu.

Torni sucul de la o jumătate de lămâie şi 1/2 lingură de ulei de măsline şi amesteci bine. Opţional, poţi adăuga 2 linguriţe de capere în saramură. Amesteci bine şi serveşti salata italiană, cu ton şi orez brun.

Sursa rețetă și foto: skinny taste