Cum se prepară salata rusească cu pește afumat și sfeclă roșie

Cum se prepară salata rusească cu pește afumat și sfeclă roșie. O salată cu pește și multe legume este o sursă ideală de proteine și vitamine într-o zi de iarnă.

Ingrediente necesare pentru salata rusească cu pește afumat  și sfeclă roșie (4 porţii):

4 sfecle

4 morcovi

2 cartofi

2 ouă

1 scrumbie marinată

300 g maioneză

20 g gelatină

salată verde

Mod de preparare salata rusească cu pește afumat  și sfeclă roșie:

Fierbi ouăle și legumele în coajă. După ce s-au răcit, le descojești și le tai cubulețe. Dezosezi scrumbia și o faci și pe ea cubulețe. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o torni peste maioneză și amesteci bine.

Pe un tocător mare întinzi o folie alimentară. Peste ea pui o lingură de maionezăv și o netezești. Adaugi sfecla roșie, apoi morcovii. Acoperi totul cu jumătate din cantitatea de maioneză. Adaugi un strat de cartofi făcuți cubulețe și ouăle. Pe mijloc așezi bucățelele de scrumbie și acoperi cu restul de maioneză. Răsucești folia și o strângi bine la capete. Dai salata la frigider 5-6 ore. O scoți din folie, o feliezi și o servești pe pat de salată verde.

Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro