Cum se prepară șnițelele de pui gratinate la cuptor! O rețetă culinară simplă și apetisantă

Cum se prepară șnițelele de pui gratinate la cuptor! Apetisante și ușor de preparat, șnițelele de pui gratinate la cuptor sunt un deliciu culinar pentru orice gurmand și nu numai.

Ingrediente pentru șnițele de pui gratinate la cuptor:

2 bucăți piept de pui

50 g cașcaval, ras

50 g brânză, rasă

1 ou

1 lingură făină

70 g pesmet

parmezan ras, după gust

1-2 linguri oregano

coaja rasă de la 1 lămâie

½ linguriță usturoi pudră

ulei

felii de lămâie, pentru servire

pătrunjel proaspăt tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare șnițele de pui gratinate la cuptor:

Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Tai bucățile de carne pe jumătate, pe lung, și le condimentezi cu sare și piper, după just. Le bați ușor ca pentru șnițele. Într-un bol, bați oul împreună cu făina până la omogenizare. Separat, combini pesmetul cu parmezan, oregano, coaja rasă de lămâie, usturoiul pudră, sare și piper.

Dai puiul prin compoziția cu ou, apoi prin cea cu pesmet. Îl rumenești într-o tigaie, în puțin ulei încins, până devine crocant. Transferi într-o tavă tapetată, presari brânza și cașcavalul ras și dai la cuptor 8-10 minute. Servești cu pătrunjel și felii de lămâie.

Sursa rețetă și foto: cookingclassy.com