Cum se prepară somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Cum se prepară somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor. Un preparat gustos și sănătos care va fi, cu siguranță, pe placul întregii familii.

Ingrediente necesare pentru somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor:

100 ml unt, topit

1 linguriță sare

1 linguriță piper

zeama și coaja rasă de la 1 lămâie

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

1 lingură mărar, tocat

1 cățel de usturoi, zdrobit

3-4 bucăți file de somon

Mod de preparare somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor:

Într-un bol, amesteci toate ingredientele în afara somonului. Încălzești pe baie de aburi sau la microunde 30-40 de secunde. Așezi peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Îl ungi bine cu amestecul obținut. Dai la cuptorul încins la 200 °C pentru 10-12 minute. Îl mai ții în cuptor câteva minute dacă vrei să iasă mai crocant. Servești imediat.

Sursa rețetă și foto: mynaturalfamily.com