Cum se prepară somonul în crustă de parmezan la cuptor! O rețetă specială pentru amatorii de pește.
Ingrediente pentru somon în crustă de parmezan la cuptor:
2 bucăți file se somon (150-200 g )
80 ml unt, topit
90 g pesmet
70 g parmezan
3 linguri pătrunjel, tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură ulei
felii de lămâie, pentru servire
salată verde, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare somon în crustă de parmezan:
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sare și piper, după gust. Dai somonul prin unt, apoi prin compoziția cu pesmet.
Le aranjezi într-o tavă și le stropești cu puțin ulei. Dai la cuptor 10-12 minute, în funcție de grosimea bucăților de pește. Servești cu salată verde și felii de lămâie.
Sursa rețetă și foto: eatwell101.com