Cum se prepară somonul în crustă de parmezan la cuptor! O rețetă specială pentru amatorii de pește

Cum se prepară somonul în crustă de parmezan la cuptor! O rețetă specială pentru amatorii de pește.

Ingrediente pentru somon în crustă de parmezan la cuptor:

2 bucăți file se somon (150-200 g )

80 ml unt, topit

90 g pesmet

70 g parmezan

3 linguri pătrunjel, tocat

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură ulei

felii de lămâie, pentru servire

salată verde, pentru servire

sare

piper

Mod de preparare somon în crustă de parmezan:

Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sare și piper, după gust. Dai somonul prin unt, apoi prin compoziția cu pesmet.

Le aranjezi într-o tavă și le stropești cu puțin ulei. Dai la cuptor 10-12 minute, în funcție de grosimea bucăților de pește. Servești cu salată verde și felii de lămâie.

Sursa rețetă și foto: eatwell101.com