Cum se prepară soteul de pui cu salvie. O rețetă delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară soteul de pui cu salvie. Salvia dă o savoare aparte oricărui preparat şi, în plus, are numeroase proprietăţi nutritive. Pregătind reţeta de mai jos, poţi să te bucuri pe deplin de aromele pe care ţi le oferă această plantă, alături de suculenţa cărnii de pui condimentate.

Ingrediente necesare pentru sote de pui cu salvie:

700 g piept de pui, fără piele şi oase

1/4 linguriţă sare

1/4 linguriţă piper

1/2 cană făină

1 lingură unt

2 linguri ulei

2 crenguţe salvie

1 lingură ceapă eşalotă (haşmă sau ceapă franţuzească) mărunţită

1 linguriţă cimbru tocat

2 linguri suc de lămâie

frunze proaspete de salvie, pentru decor

felii de lămâie, pentru decor

Mod de preparare sote de pui cu salvie:

Tai pieptul de pui, îl desfaci în bucăţi şi îl baţi cu ciocanul pe care îl foloseşti la pregătirea şniţelelor. Presari sare şi piper, după gust, apoi tăvăleşti bucăţile de carne prin făină, le prăjeşti în ulei, 4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi le scoţi pe un platou.

Adaugi untul şi crenguţele de salvie în tigaia în care ai prăjit carnea. Laşi la foc potrivit până când sosul capătă o culoare aurie, apoi scoţi crenguţele din tigaie. Pui ceapa şi cimbrul şi le laşi pe foc 30 de secunde. Adaugi sucul de lămâie şi sotezi amestecul încă 30 de secunde. Torni sosul peste bucăţile de piept de pui. Serveşti soteul decorat cu frunze de salvie şi felii de lămâie.

Sursă rețetă și foto: cookinglight.com