Cum se prepară ștrudelul cu nuci! Un desert ideal numai bun pentru weekend

Cum se prepară ștrudelul cu nuci! Un desert ideal numai bun pentru weekend.

Ingrediente necesare pentru ștrudel cu nuci (2 porții):

Pentru aluat

250 g făină

1 ou

1 praf de sare

3 linguri ulei

100 ml apă caldă

Pentru umplutură

5 pere medii

2 linguri zeamă de lămâie

100 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

200 g miez de nuci sfărâmat

200 g stafide

3 linguri unt

Pentru uns

1 gălbenuș

2 linguri lapte

Pentru decor

200 g zahăr pudră

Mod de preparare ștrudel cu nuci:

Pentru aluat, cerni făina, iar în mijlocul faci o gropiță și pui oul, sarea, apoi începi să frămânți. Adaugi o lingură de ulei și apa caldă. După ce obții un aluat elastic, torni încă o lingură de ulei. Aduni aluatul într-o bilă, îl stropești cu restul de ulei și-l acoperi cu o folie. Îl lași deoparte până pregătești umplutura.

Cureți perele de coajă, le tai cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Amesteci zahărul cu scorțișoara.

Împarți aluatul în două. Întinzi fiecare bucată de aluat pe un prosop curat presărat cu făină. Ungi cu unt fiecare foaie, apoi o umpli cu miez de nuci, zahăr amestecat cu scorțișoară, stafide și pere. Rulezi foile și le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi rulourile cu gălbenușul bătut cu lapte. Coci ștrudelele 30 de minute, la 180° C.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro