Cum se prepară supa de fasole cu șuncă. Un preparat delicios de prin vecini

Cum se prepară supa de fasole cu șuncă. O supă tradițională ungurească bună pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă sau pentru a-ți stăpâni foamea atunci când ești în căutarea unui prânz consistent.

Ingrediente necesare pentru supă de fasole cu șuncă:

fasole, 450g fasole boabe (înmuiată timp de câteva ore în apă), 60g smântână, 2 lingurițe paprika, 25g făină , 1 bucată șuncă afumată de porc, 2 frunze dafin, 1 tulpină țelină tocată, 1 păstârnac tocat, 1 ceapă galbenă tocată, 1 morcov tocat, 5 căței usturoi tocați, 120ml ulei vegetal , piper, sare.

Mod de preparare supă de fasole cu șuncă:

Călește usturoiul, ceapă, păstârnacul și țelina în jumătate din ulei, pe foc mediu, timp de 7-9 minute, până când ceapa e aurie, iar legumele se rumenesc. Adăugă fasolea, frunzele de dafin, bucata de șuncă și 3 litri de apă și lăsă totul să dea în clocot. Dă focul mai mic și lasă să fiarbă acoperit cu un capac timp de 2 ore, până când boabele de fasole sunt foarte moi. Scoate bucata de șuncă pe un platou, îndepărtează grăsimea și taie-o în fâșii pe care să le pui înapoi în oală.

Încinge restul de ulei, adăugă făina și, amestecând continuu, gătește-o 2 minute. Adăugă paprika, sare și piper și mai gătește 1 minut. Amestecă și smântână, apoi toarnă totul în oală cu supă. Mai lăsă să fiarbă încă 4-6 minute, până când supa se îngroașă puțin.

Sursa rețeta și foto: Saveur