Cum se prepară supa de praz și cartofi. O rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară supa de praz cu cartofi. Îți recomandăm această rețetă care este gata în doar 40 de minute. Este un preparat cremos și plin de savoare, plin de vitamine, exact de ce avem nevoie într-o zi de toamnă.

Ingrediente necesare pentru supa de praz cu cartofi:

4 bucăți de praz de mărime medie

½ ceapă tocată

2 cartofi tăiați cubulețe

1 lingură de făină

1 linguriță de unt

1 l supă de pui

125 ml lapte

sare

piper proaspăt măcinat

Mod de preparare supa de praz cu cartofi:

Speli prazul și îl tai pe orizontală.  Topești untul și apoi adaugi făina amestecând constant până se încorporează. Torni supa de pui și adaugi prazul, ceapa și cartofii. Lași să fiarbă, cu vasul acoperit, 20-25 de minute.

Când legumele sunt fierte, le pui într-un blender și le pasezi. La final adaugi laptele și asezonezi cu sare și piper. Servești imediat.

Sursă rețetă și foto: Skinnytaste