Cum se prepară supa de roșii cu găluște. O rețetă hrănitoare și gustoasă la îndemâna oricui

Cum se prepară supa de roșii cu găluște. Este o rețetă culinară hrănitoare și gustoasă pe care o poți prepara și tu!

Ingrediente pentru supă de roșii cu găluște:

1,5 kg roșii

2 cepe

2 ardei

2 morcovi

2-3 rondele de țelină

sare

pătrunjel verde tocat

2 ouă

7-8 linguri griș

un vârf de sare

Mod de preparare supă de roșii cu găluște:

Pui la fiert o oală cu 4-5 l de apă și, când dă în clocot, adaugi legumele: morcovii tocați rondele subțiri, o ceapă întreagă, o ceapă tocată, un ardei tăiat fâșii mari, un ardei tocat mărunt și rondelele de țelină.  Lași să fiarbă și, în acest timp,  opărești roșiile pentru câteva minute în apă clocotită și le treci apoi sub jet de apă rece. Le cureți  de pielițe, le tai pe  jumătate, le îndepărtezi cotoarele și le feliezi. Când legumele sunt fierte, scoți bucățile mari de zarzavat (ceapa întreagă,  feliile de ardei și rondelele de țelină) și adaugi roșiile feliate.  Potrivești gustul cu sare  și lași supa de legume la fiert.

Pentru găluște,bați bine cele două ouă cu un praf de sare și adaugi grișul în ploaie, până obții o compoziție de consistența unei smântâni groase.

Oprești supa din fiert, adăugând o jumătate de cană de apă rece și dai focul mic. Cu o linguriță înmuiată în supă, iei din compoziția de găluște, apoi o scufunzi în supă, până ce aceasta se desprinde. Procedezi astfel până se termină toată compoziția de găluște. Mai lași la fiert la foc mic, 10-15 min. Când e gata, stingi focul și acoperi oala 10 minute cu un capac, ca să iasă galuștele foarte pufoase. Servești supa cu pătrunjel verde.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro