Cum se prepară tocana de vită înăbușită! O rețetă delicioasă și hrănitoare importată din Franța

Cum se prepară tocana de vită înăbușită. Tocana de vită înăbușită este un preparat clasic franțuzesc, cunoscut și sub denumirea de Beef Bourguignon. O rețetă simplă, dar cu un gust de neuitat.

Ingrediente necesare pentru tocana de vită înăbușită:

8 felii bacon

1 kg carne de vită

400 ml vin roșu

1 ceapă

2 morcovi

4 căței de usturoi

1 lingură pastă de tomate

1 praf de sare

200 g ciuperci

Piper

200 ml supă de vită

2 linguri ulei

2 linguri amidon

Mod de preparare tocană de vită înăbușită:

Călești baconul până devine crocant, după care-l scoți și-l pui pe șervete absorbante. În sosul rămas pui carnea de vită, tăiată cubulețe și asezonată cu sare și piper după gust. Când s-a rumenit pe toate părțile, o dai deoparte. În sosul rămas pui vinul și supa de vită, adaugi legumele tăiate bucăți, pasta de tomate, usturoiul pisat și lași să de-a câteva clocote, după care adaugi carnea de vită, acoperi cu un capac și lași la fiert, la foc mic.Când carnea s-a înmuiat, adaugi bucățile de bacon și mai lași la fiert câteva minute.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro