Cum se prepară tocana de vită înăbușită. Tocana de vită înăbușită este un preparat clasic franțuzesc, cunoscut și sub denumirea de Beef Bourguignon. O rețetă simplă, dar cu un gust de neuitat.
Ingrediente necesare pentru tocana de vită înăbușită:
8 felii bacon
1 kg carne de vită
400 ml vin roșu
1 ceapă
2 morcovi
4 căței de usturoi
1 lingură pastă de tomate
1 praf de sare
200 g ciuperci
Piper
200 ml supă de vită
2 linguri ulei
2 linguri amidon
Mod de preparare tocană de vită înăbușită:
Călești baconul până devine crocant, după care-l scoți și-l pui pe șervete absorbante. În sosul rămas pui carnea de vită, tăiată cubulețe și asezonată cu sare și piper după gust. Când s-a rumenit pe toate părțile, o dai deoparte. În sosul rămas pui vinul și supa de vită, adaugi legumele tăiate bucăți, pasta de tomate, usturoiul pisat și lași să de-a câteva clocote, după care adaugi carnea de vită, acoperi cu un capac și lași la fiert, la foc mic.Când carnea s-a înmuiat, adaugi bucățile de bacon și mai lași la fiert câteva minute.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro