Cum se prepară tocana sârbească. O rețetă delicioasă și sățioasă care poate reprezenta un prânz nemaipomenit pentru întreaga familie.
Ingrediente pentru tocana sârbească:
300 g carne de porc
3 ardei graşi feliaţi
1 ceapă
250 g roşii
100 g orez
3 linguri ulei
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare tocana sârbească:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti 2 minute în ulei încins. Adaugi carnea tăiată bucăţele şi torni puţină apă. Când e
aproape fiartă, pui orezul spălat şi scurs, ardeii graşi şi mai torni 250 ml de apă. După 15 minute, adaugi roşiile tăiate felii, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până scade sosul şi orezul a fiert. Serveşti tocăniţa decorată cu pătrunjel, după gust.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro