Cum se prepară tocăniţa de pui cu roşii şi ardei. O rețetă simplă și delicioasă

Cum se prepară tocăniţa de pui cu roşii şi ardei. Când ești în pană de idei și îți dorești să prepari ceva delicios, încearcă o tocăniţă de pui cu roşii şi ardei.

Ingrediente pentru tocăniţa de pui cu roşii şi ardei (4 porţii):

4 pulpe mari de pui

1 lingură ulei

2 cepe mari

1 morcov

2 ardei graşi

200 g ciuperci

4 roşii

cimbru

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare tocăniţa de pui cu roşii şi ardei:

Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeii tăiaţi fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de pui cu roşii şi ardei se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro