Cum se prepară tocănița de vită. Ulterior puteți să o consumați imediat după preparare sau pe care o puteți pune la congelator pe o perioadă de până la o lună.
Ingrediente necesare pentru tocănița de vită:
1 kg carne de vită
1 linguriță de sare
¾ linguriță de piper
3 linguri de ulei
1 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
100 g pastă de tomate
1 l supă de vită
3 linguri de făină
3 linguri de apă
5 morcovi tăiați rondele
3 cartofi tăiați cubulețe
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare tocănița de vită:
Presari carnea de vită cu sare și piper. Într-un vas de fontă, încingi uleiul și prăjești carnea de vită. Când este gata, o scoți și o lași pe o farfurie. Topești untul în același vas. Adaugi ceapa și o lași 2-3 minute, după care pui și usturoiul. După 1 minut, torni pasta de tomate și supa de vită. Amesteci până se omogenizează compoziția. Pui înapoi carnea și lași să fiarbă cu vasul acoperit o oră-o oră și jumătate.
Într-un vas mic amesteci făina cu apa și, apoi, o încorporezi ușor în tocăniță. Adaugi cartofii și morcovii. Acoperi din nou vasul și mai lași să fiabră 30-40 de minute, până când carnea și legumele se frăgezesc. La final, presari pătrunjelul.
Sursa rețetă și foto: Taste of Home