Cum se prepară tochitura moldovenească. Rețeta simplă la îndemâna oricărui gurmand

Cum se prepară tochitura moldovenească. Dacă nu ţii post şi dacă salivezi după gustul irezistibil al unei tochituri moldoveneşti, iată o reţetă simplă, pe care o poţi prepara oricând. După ce torni vinul în tochitură, nu mai amesteca, ci lasă să se evapore alcoolul.

Ingrediente necesare pentru tochitura moldovenească (2 porţii):

2 cârnaţi

100 g pulpă de porc

100 g ficat de porc

2 căţei de usturoi

1 lingură pastă de tomate

100 g apă

50 g vin

sare

piper

boia

ulei

Cum se prepară tochitura moldovenească:

Într-un ceaun, pui pulpa şi ficatul tăiate bucăţi şi le laşi să se rumenească. Adaugi apa, sarea, piperul şi usturoiul pisat. După ce zeama s-a evaporat, pui în ceaun cârnaţii, pasta de tomate şi boiaua. După 5 minute, torni vinul şi laşi să scadă, la foc mic. Serveşti cu ou ochi, mămăligă şi telemea rasă.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună