Cum se prepară turta dulce. Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă delicioasă, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.
Ingrediente necesare pentru turta dulce (30 de bucăți):
300 g miere
250 g zahăr
200 g unt
750 g făină
4 ouă
2 lingurițe ghimbir uscat
2 lingurițe scorțișoară măcinată
2 lingurițe cacao pudră
4 lingurițe praf de copt
5 picături ulei de portocală
creioane cu pastă comestibilă pentru decor
Mod de preparare turta dulce:
Amesteci untul moale cu mierea, ouăle, zahărul și cu uleiul de portocale. Adaugi făina, ghimbirul, scorțișoara, pudra de cacao și praful de copt. Frămânți bine aluatul, îl aduni într-o bilă, îl învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină. Vei obține o foaie cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Cu ajutorul formelor pe care le dorești, decupezi aluatul și pui figurinele obținute pe o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20-25 de minute. După ce s-au răcit, decorezi turtele dulci cu ajutorul creioanelor cu pastă comestibilă.
Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro