Cum se prepară turta dulce. O rețetă pentru un desert delicios

Cum se prepară turta dulce. Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă delicioasă, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Ingrediente necesare pentru turta dulce (30 de bucăți):

300 g miere

250 g zahăr

200 g unt

750 g făină

4 ouă

2 lingurițe ghimbir uscat

2 lingurițe scorțișoară măcinată

2 lingurițe cacao pudră

4 lingurițe praf de copt

5 picături ulei de portocală

creioane cu pastă comestibilă pentru decor

Mod de preparare turta dulce:

Amesteci untul moale cu mierea, ouăle, zahărul și cu uleiul de portocale. Adaugi făina, ghimbirul,  scorțișoara, pudra de cacao și praful de copt. Frămânți bine aluatul, îl aduni într-o bilă, îl învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină. Vei obține o foaie cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Cu ajutorul formelor pe care le dorești, decupezi aluatul și pui figurinele obținute pe o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20-25 de minute. După ce s-au răcit, decorezi turtele dulci cu ajutorul creioanelor cu pastă comestibilă.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro