Cum se prepară vinetele umplute cu carne! O rețetă delicioasă pentru gurmanzi

Cum se prepară vinetele umplute cu carne! O rețetă delicioasă pentru gurmanzi și nu numai! 

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu carne (6 porții):

3 vinete

500 g carne tocată

sare

piper

2 căței usturoi

1 ceapă

800 g roșii

200 g cașcaval

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare vinete umplute cu carne:

Speli vinetele, le feliezi și le coci pe un grătar încins. Pui carnea tocată într-o tigaie. Adaugi ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat și lași la foc mediu până se evaporă toată zeama. Condimentezi, după gust, cu sare și piper, apoi presari pătrunjelul tocat.

Feliile de vinete coapte le umpli cu carnea tocată, apoi le rulezi. Așezi rulourile într-un vas termorezistent. Dai roșiile prin blender, adaugi sare, după gust și torni pasta de roșii peste rulourile de vinete, apoi cașcaval ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro