Cum se prepară vită cu mazăre picantă! O rețetă exotică delicioasă importată tocmai din Coreea.
Ingrediente pentru vită cu mazăre picantă:
500 g carne de vită tăiată fâșii
4 căței de usturoi, zdrobiți
2 lingurițe de ghimbir ras
2 linguri de ulei de susan
2 lingurițe zahăr
60 ml vin
60 ml sos de soia
2 linguri ulei
400 g mazăre teci
1 lingură semințe de susan
4 cepe verzi, tăiate fin
1 ardei iute roșu mic, tăiat felioare
orez fiert (la aburi, de preferință) pentru servit
Mod de preparare vită cu mazăre picantă:
Amesteci fâșiile de vită cu usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan, zahărul, vinul și cu sosul de soia. Le lași la marinat în acest baiț, 30 minute. Scoți și scurgi fâșiile de vită, păstrând sosul în care s-au marinat. Pui în tigaia wok carnea scursă și adaugi 1/2 din ulei.
Prăjești carnea în 3 tranșe, ținând-o la cald într-un vas. Reîncălzești tigaia wok, adaugi restul de ulei și călești mazărea 1-2 minute. Pui din nou carnea de vită în wok cu sosul marinat păstrat, amesteci 1 minut, adaugi semințele de susan, cepele verzi și ardeiul iute. Servești imediat, de preferință cu orez fiert la aburi.
Sursa foto și rețetă: beefandlamb.com.au
Pentru reteta asta mi-am comandat sosul de soia: http://dragonfood.ro/produs/sos-de-soia-light-premium-500-ml-lkk/. A iesit super bun, mersi 😀