Cum se prepară vrăbioara de vita împănată. O rețetă absolut delicioasă

Cum se prepară vrăbioara de vita împănată. Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente necesare pentru vrăbioara de vită împănată (4-5 porții):

1 kg vrăbioară de vită

4 linguri ulei

6 căței usturoi

3 linguri sos de soia

8 linguri vin roșu

sare

piper

2 fire cimbru

câteva frunze de rozmarin

200 g bacon

300 g slănină congelată

piure de cartofi

Mod de preparare vrăbioara de vită împănată:

Slănina o tai fâșii subțiri și lungi. Iei bucata de carne de vită, o așezi pe un tocător și, cu un cuțit lung și îngust, faci câteva găuri în ea și bagi fâșiile de slănină. Prepari o marinată din ulei, usturoiul zdrobit, sosul de soia, vinul, cimbrul, rozmarinul, sare și piper, după gust. Torni amestecul peste carne și o dai la frigider 24 de ore.

A doua zi, o scoți din frigider, o scurgi de marinată și o frigi în tigaie, la foc iute, pe ambele părți, apoi așezi vrăbioara într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și torni din marinată peste ea. Adaugi baconul tăiat cubulețe, acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute. Îndepărtezi folia și mai lași carnea în cuptor încă 10 minute. Servești vrăbioara cu sos și, dacă vrei, cu piure de cartofi.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro