Cum se spală cireșele corect. Apa nu este suficientă

Cum se spală cireșele corect. De obicei, după ce cumpărăm cireșe, le punem într-un recipient și le clătim cu apă. Specialiștii precizează că asta nu este suficient și că este foarte important ca, cireșele să fie spălate corect. Gospodinele apelează la un truc binecunoscut: le spală cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărata pesticidele cu care au fost tratate.

Astfel, este nevoie să umpli două treimi din chiuvetă cu apă rece. Următorul pas e să adaugi 3-4 litri de bicarbonat de sodiu și apoi să amesteci apa cu bocarbonatul în așa fel încât praful minune să se dizolve în întregime. Mai departe, pune cireșele în chiuvetă și lasă-le în apa cu bicarbonat preț de 15 minute. Se mai pot amesteca cireșele în apă, ca să te asiguri că fructele se curăță uniform. Lasă fructele la uscat și apoi le poți consuma în voie.

Recomandări pentru spălatul cireșelor:

Nu folosi apă caldă. E de preferat să speli fructele cu apă rece, nu caldă. Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miez.

Nu spăla cireșele cu săpun. Chiar dacă e vorba de săpun natural, tot nu e indicat. Reziduurile vor rămâne pe coaja fructelor și îți pot provoca stări de rău, atunci când le veți mânca.

Spală cireșele cu apă și bicarbonat de sodiu ca să te asiguri că vor fi curățate așa cum trebuie. Dacă nu ai bicarbonat poți folosi oțet.

Sursa foto: adevarul