Cum se tratează hernia de disc cervicală?

Care sunt tratamentele herniei de disc cervicale? Hernia de disc cervicală reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât și a durerilor de brațe. Simptomele pot varia în funcție de discul afectat și de rădăcina nervoasă care este inflamată.

Durerea cauzată de o hernie de disc poate persista de la câteva zile până la câteva luni sau chiar mai mult. De regulă, simptomele pot fi rezolvate complet între 4 și 6 luni cu un tratament corespunzător. Această afecțiune poate fi tratată cu succes prin tratamente nonchirurgicale, însă în cazurile mai severe se recurge la intervenții mai complexe. În cele ce urmează, află la ce tratamente să te aștepți dacă te confrunți cu o hernie de disc.

Tratamente nonchirurgicale

În cele mai multe cazuri, durerile cauzate de o hernie de disc pot fi ameliorate prin tratamente nonchirurgicale. Principalele măsuri care se pot lua implică:

Cu toate acestea, dacă simptomele nu se ameliorează în decursul a 6 – 12 săptămâni, e momentul a se lua în considerare intervențiile de neurochirurgie.

Neurochirurgie

Pentru a ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de o hernie de disc, specialiștii în neurochirurgie recurg la intervenții prin care îndepărtează discul deteriorat. În cadrul acestor proceduri, discul afectat este înlocuit cu unul artificial care imită forma și funcția celui original. Astfel, durerea este atenuată.

Procedura amintită anterior este una standard și cel mai frecvent efectuată. Dezavantajul acesteia sunt riscurile postoperatorii care pot interveni, precum infecții, leziuni ale nervilor sau hematom.

Din fericire, la secțiile de neurochirurgie sunt disponibile și proceduri cu mai puține riscuri pentru tratarea herniei, precum este tehnica ULTRA minim invazivă. Printre avantajele acesteia se enumeră:

  1. oferă o siguranță maximă;
  2. este atraumatică, prin urmare nu afectează mușchii și restul structurilor înconjurătoare;
  3. incizia este mai mică și oferă beneficii atât funcționale, cât și estetice;
  4. riscurile de infecție, afectarea nervilor sau hematom sunt eliminate.

După cum poți observa, există o multitudine de tratamente pentru hernia de disc. Este important să apelezi la un medic specialist încă de la primele simptome, pentru a te asigura că starea ta de sănătate nu se va agrava.