Cum se vindecă hemoroizii cu ajutorul exercițiilor fizice. Efectele benefice asupra tranzitului intestinal

O serie de exerciții fizice regulate este, de asemenea, apreciată pentru efectele benefice asupra tranzitului intestinal. Exercițiile fizice un rol important în prevenirea hemoroizilor și grăbirea vindecării acestora. Cu toate acestea, anumite tipuri de exerciții fizice pot agrava simptomele afecțiunii hemoroidale.

Dacă suferi deja de o boală hemoroidală nu trebuie să te descurajezi și să renunți în totalitate la activitățile fizice. Dar trebuie să alegi cu mai multă atenție tipul acestora.

Apariția bolii hemoroidale este direct legată de tensionarea venelor din zona anală sau rectală. Cum ar fi șederea prelungită pe toaletă sau încordarea care însoțește constipația. Alte cauze comune includ presiunea exercitată de sarcina asupra venelor rectale și slăbirea mușchilor și țesutului conjunctiv datorată vârstei. Când consumul de fibre, lichide și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a înlesni ieșirea la toaletă și pentru a evita constipația, doctorul va poate recomandă laxative sau diferite medicamente, suplimente sau remedii naturiste. Supozitoarele, cremele și unguentele pentru bolile hemoroidale cu efecte antiinflamatoare și de calmare pot fi de asemenea de un real ajutor. Se recomandă ca aceastea să fie folosite înainte de a efectua exerciții fizice.

Deși unele exerciții provoacă solicitări ale zonei, agravând boală hemoroidală, exercițiile fizice regulate sunt, totuși, recomandate pentru vindecarea și prevenirea afecțiunii. În continuare va prezentăm câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont pentru a alege exercițiile benefice. Scopul principal al exercițiilor în prevenirea și tratamentul bolii hemoroidale este de a regla tranzitul intestinal normal, care, la rândul lor, pot preveni constipația și încordările implicate de aceasta. În plus, exercițiile fizice pot întări musculatura și de a îmbunătăți fluxul de sânge, ajutând la furnizarea substanțelor nutritive și a oxigenului către zona afectată, reducând astfel inflamația și grăbind vindecarea.

Citeste articolul integral AICI.