Cum și-au luat cehii ”adio” de la coronavirus! Galerie foto în articol

În ciuda numeroaselor avertismente lansate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în contextul pandemiei de coronavirus, cehii au organizat o ”petrecere de adio” pentru COVID-19, informează BBC.

Astfel, mai multe mii de persoane au stat, marți, la o masă lungă de 500 de metri care a fost aranjată pe străzile din Praga. Mâncarea a fost din belșug, iar berea a curs în valuri la această petrecere unde persoanele prezente nu au respectat nicio regulă de distanțare socială.

Organizatorii evenimentului din capitala Cehiei au declarat în presa locală, preluată de BBC, că evenimentul a putut fi organizat datorită lipsei turiștilor care, de obicei, populează străzile Pragăi, un oraș-obiectiv turistic recunoscut la nivel mondial.

„Vrem să sărbătorim finalul crizei coronavirus prin permiterea oamenilor să se întâlnească și să arate că nu le este frică să se întâlnească, că nu le este frică să ia un sendviș de la vecinul lor”, a spus Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului.

Republica Cehă este una dintre țările care a relaxat mai repede și mai mult restricțiile și a avut aproximativ 12.000 de cazuri de infectări cu coronavirus, iar 349 de oameni au murit.

Sursa foto: BBC