Cum știm să alegem psihoterapeutul potrivit?

Exista numeroase situatii in care ne simtim coplesiti de problemele sau de provocarile vietii. In astfel de situatii se poate sa nu gasim solutiile potrivite pentru a rezolva provocarile respective. Chiar daca pentru nimeni nu este tocmai usor sa solicite ajutor, trebuie spus ca in anumite circumstante ajutorul specializat este de mare ajutor. Tocmai de aceea poti sa ai in vedere sa apelezi la sedinte de psihoterapie Timisoara.

Odata ce ai decis ca vrei sa apelezi la un psihoterapeut este important sa gasesti persoana potrivita. Oferta de astfel de servicii este numeroasa si tocmai din acest motiv este recomandat sa alegi cu atentie serviciile de  psihoterapie. In continuare vei putea gasi cateva sugestii care te pot ajuta in a face alegerea potrivita.

Tine cont de prima impresie 

Un prim sfat este acela de a tine cont de prima impresie. Este foarte important sa te asiguri de faptul ca te vei simti confortabil in momentul in care iti doresti sa te deschizi in fata psihoterapeutului la care urmeaza sa apelezi pentru a depasi momentele dificile din viata. Trebuie sa simti ca exista o legatura, o conexiune si ca de la prima intalnire poti sa iti expui problemele cu care te confrunti persoanei respective.

Afla cat mai multe detalii 

Un alt aspect important in alegerea psihoterapeutului este sa afli cat mai multe informatii posibile referitoare la serviciile prestate de acesta si la imaginea publica. Foarte multi psihoterapeuti au articole publicate, aparitii media, prezente la podcast-uri sau website-ul propriu de prezentare. In oricare dintre aceste surse vei putea gasi cateva informatii si detalii care sa iti ofere o imagine de ansamblu asupra stilului avut de psihoterapeut.

Cum te simti in prima sedinta?

Daca dupa prima impresie si dupa detaliile pe care le-ai aflat te-ai decis unde sa apelezi atunci cand vrei sa beneficiezi de sedinte de psihoterapie Timisoara, un alt sfat este acela de a acorda atentie modului in care te simti dupa prima sedinta. Foarte important este sa simti ca psihoterapeutul este atent la fiecare detaliu pe care il prezinti, sa simti interes din partea acestuia si sa observi cum se creeaza o legatura cu o persoana care te poate ajuta in demersul tau. Inclusiv empatia trebuie sa fie prezenta atunci cand vorbim despre psihoterapie.

Te simti respectat(a)

Un aspect foarte important vizeaza respectul pe care trebuie sa il regasesti in momentul in care esti in cadrul sedintelor de psihoterapie. Fiind vorba despre sedinte 1 la 1 de cele mai multe ori, trebuie ca anumite granite profesionale sa existe. Psihoterapia nu inseamna o relatie de prietenie. Din acest motiv observatiile sau comentariile neadecvate, flirtul sau avansurile sunt comportamente care nu trebuie sa se regaseasca intr-o relatie profesionala psihoterapeut-pacient.

Tine cont de aceste sugestii atunci cand ai luat decizia de a apela la psihoterapie Timisoara pentru a gasi linistea interioara sau implinirea in viata. Cu siguranta ca nu este usor sa apelezi la ajutor specializat, insa cu siguranta ca orice efort merita atata timp cat acesta iti aduce linistea de care ai nevoie in viata ta.